Besöksträdgård

24 / 7 SERVICE

Våra djur

I trädgården finns även en hel del djur.


Höns

Ayam cemani

En ovanlig helsvart ras, även ögon, kam, ben, kött och organ. Härstammar från Indonesien där den pga. sin färg förknippats med svartkonst.

Besöksträdgård

I vår besöksträdgård kan du se många av de plantor vi har i plantskolan (och en hel del annat) som etablerade mogna exemplar. Besöksträdgården består i huvudsak av tre delar och har samma öppetider som plantskolan och gårdsbutiken. Torsdagar, lördagar och söndagar 9-17.

Det finns gott om plats för att avnjuta egen matsäck. Toalett finns. Kopplade hundar är välkomna. Parkeringsplats för bil, dock ej för buss. Målsman ansvarar för sina barn.

 

Skogsträdgården

I skogsträdgårdsdelen har vi främst ätbara perenna växter och nyttoväxter. En skogsträdgård är en trädgård med ätbara växter och nyttoväxter som odlas i flera skikt som i ett skogsbryn. Mer om skogsträdgårdsodling kan du läsa om på under sidan om oss. Här kan du hitta bl.a. en damm, en grillplats med bänkar där man kan inta medhavt fika och massor av ätbara växter! Några exempel är Äkta kastanj, Nashipäron, Kvitten, Mispel, silverbuske, Hasslar, olika druvor, massor av örter mm.

 

Köksträdgården

I köksträdgården odlar vi våra ettåriga grödor. Även här försöker vi att samodla olika grönsaker för att maximera skörden på en liten yta och för att förvirra skadedjur. Där finns även två stycken växthus där vi odlar lite känsligare plantor och driver på sticklingar. Även där har vi planterat några fleråriga växter som akebia en klättetväxt som får ätbara lila frukter och ett guttaperkaträd som kan användas för gummiframställning

Woodland/forest farming

Här under ett tak av fullvuxna skogsträd odlar vi våra skuggälskande och underskiktsväxter. T.ex. fjärilsranka (de fem smakernas bär), kinesiskt pepparträd, kiwi, körsbärskornell, paw paw och mycket mer. Det finns även här en damm och en skuggig grillplats med bänkar där man kan ta en paus soliga dagar.

Creame legbar

En vacker ras som lägger ljusblåa ägg och kan könsbestämmas som kycklingar utifrån färgen på sina fjädrar.

Maran

En kombinationsras, vilket betyder att de är bra både bra till kött och äggproduktion. Lägger vackert chokladbruna ägg.

 Ankor

Cayuga

Svart ras som lägger ägg i varierade färger allt ifrån vitt till svart till svartmarmorerade

Kaniner

 Fransk vädur

Stor ras, ca 6-8kg

Våra Katter